Sposób przygotowania:
Najprostsza szarlotkaPrzygotuj ciasto według poniższych wskazówek:
z mąki, margaryny, cukru, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, 3 jajek i 2 łyżek śmietany zagnieć ciasto i podziel na dwie części. Na papierze do pieczenia rozwałkuj jedną część ciasta i podpiecz na złoty kolor.
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw by zmiękły.
Jabłka pokrój na plasterki i posyp nieco cukrem i cynamonem. Potem odstaw, by puściły sok. Odsączone z soku jabłka ułóż na podpieczonym spodzie, posyp rodzynkami (odcedzonymi z wody), nakryj drugą częścią ciasta. Możesz posmarować po wierzchu odrobiną białka.
Najprostszą szarlotkę upiecz na "złoto" w 180°C w piekarniku (około 40 min.). Podawaj na porcelanie Villa Italia.
olciaky
ag10224
zosias
Bardzo dobry przepis
hoffija44
"Ciasto w przygotowaniu"łatwe ," jak bułka z masłem" i przypuszczam ,że równie pyszne. Będzie smakować podane jeszcze ciepłe z dużym kleksem bitej śmietany ( niekoniecznie na porcelanie Villa Italia :D :D :D )"...........takie jest. Gratuluję fajnego przepisu , dodałam do ulubionych oraz "postawiłam" piątkę " :))
ANULKA26
kelytom
mariooolka7
mariooolka7
albertynka
podawac bede na porcelanie Villeroy& Boch ;)
albertynka
w smaku ok,ale wierzch nie trzyma sie jablek,ciasto troche suche,ale da sie zjesc
swissmarta
Cindirela
zofijka
Gabriela999
gosiek87
adusienka_
Mikrula
bajtek
sylwia15b
Ania31