luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Naleśniki a'la canneloni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Naleśniki z mięsnym nadzieniem które udają cannelloni.

Naleśniki a'la canneloni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki a'la canneloni

 

  • 6 naleśników (z przepisu podstawowego)
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • szczypta kolendry młotkowanej z pieprzem
  • łyżeczka suszonego oregano
  • szczypta majeranku
  • sól
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pół puszki groszku

 

 

  • 100 g sera żółtego

Sposób przygotowania:

Naleśniki a'la canneloni
Mięso wymieszać z przyprawami, drobno posiekaną cebulą i groszkiem, naleśniki rozłożyć na blacie wyłożyć nadzienie po równo na każdy. lekko rozklepać, dwa przeciwległe brzegi zawinąć po ok 2 cm do środka po czym zwinąć całość w rulon. Układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Koncentrat pomidorowy rozrobić z wodą, mąką kukurydzianą i przyprawami, zalać ułożone ciasno naleśniki i posypać żółtym serem. Po wierzchu posypać oregano. Piec ok 45 min w temp 200 st. Przed podaniem polałam sosem pikantno słodkim.
Naleśniki a'la canneloni
przygotowane mięso rozkładamy na 6 naleśników
Naleśniki a'la canneloni
naleśniki układamy ciasno w naczyniu zaroodpornym
Naleśniki a'la canneloni
następnie polewamy przygotowanym sosem i posypujemy serem
Naleśniki a'la canneloni
zapiekamy przez 40 minut w dobrze nagrzanym piekarniku