Sposób przygotowania:
Nalesniki a´la Hong-Kong
Jajka, wode, mleko i sol zmiksowac, dodac make tak, aby ciasto wyszlo nie za geste. Odstawic. Mieso mielone rozdrobnic, usmazyc, posolic dodac chilli i odstawic Jarzyny usmazyc na tluszczu, dodac paste chilli i przyprawe chinska, sol i czosnek.
Grzyby oczyscic, pokroic na kawalki,posolic i usmazyc. Podlac sosem sojowym, dodac goraca wode,zmiazdzony czosnek, przyprawic do smaku bulionem w proszku i maggi. Sos zagescic maka ziemn. wymieszana w wodzie.
Usmazone mieso wymieszac z warzywami.
Smazyc bardzo cienkie nalesniki. Na kazdy z nich klasc 2 lyzki nadzienia miesno-warzywnego i zwijac jak krokiety. Opanierowac w bulce tartej i usmazyc na zloty kolor. podawac polane sosem grzybowym.
Grzyby oczyscic, pokroic na kawalki,posolic i usmazyc. Podlac sosem sojowym, dodac goraca wode,zmiazdzony czosnek, przyprawic do smaku bulionem w proszku i maggi. Sos zagescic maka ziemn. wymieszana w wodzie.
Usmazone mieso wymieszac z warzywami.
Smazyc bardzo cienkie nalesniki. Na kazdy z nich klasc 2 lyzki nadzienia miesno-warzywnego i zwijac jak krokiety. Opanierowac w bulce tartej i usmazyc na zloty kolor. podawac polane sosem grzybowym.
misia53
elzbieta8960
luna
Natala1210
asia77
iwona3004
vi