Sposób przygotowania:
Naleśniki gyros
Z podanych składników przygotowujemy ciasto i pieczemy naleśniki. Kurkuma nadaje im śliczny żółty kolor. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy sosem sojowym i przyprawami, odstawiamy na 20 min. Następnie smażymy mięsko. Kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy wrzątkiem i kroimy w drobną kostkę (niekoniecznie). Mieszamy kapustę z pomidorami i wystudzonym kurczakiem.
Przygotowujemy sos majonezowy: na 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu i 1 łyżka śmietamy i 3 łyżki jogurtu greckiego, łyzeczka soku z cytryny, ząbek czosnku przeciśnięty, pieprz do smaku. Zesztą z sosem mozna dowolnie pokombinowac. Na środku naleśnika ser starty, na to farsz, następnie sos i znowu ser. Składamy naleśnika w kopertę lub w połowke i smażymy na rogrzanym maśle na złoto. Smacznego;)
Przygotowujemy sos majonezowy: na 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu i 1 łyżka śmietamy i 3 łyżki jogurtu greckiego, łyzeczka soku z cytryny, ząbek czosnku przeciśnięty, pieprz do smaku. Zesztą z sosem mozna dowolnie pokombinowac. Na środku naleśnika ser starty, na to farsz, następnie sos i znowu ser. Składamy naleśnika w kopertę lub w połowke i smażymy na rogrzanym maśle na złoto. Smacznego;)
Sarenka