Naleśniki Szefa Kuchni

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przez żołądek do serca mężczyzny :) Polecam

Naleśniki Szefa Kuchni

Składniki:

Naleśniki Szefa Kuchni

 

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 250 gram pieczarek
  • 1 średnia cebula biała
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawa do fajity 1/4 opakowania
  • pieprz
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • ser tarty garść ( gouda )
  • bulion kostka drobiowa
  • naleśniki :
  • 2 jajka
  • mąka pszenna tortowa pełna szklanka
  • mleko 1,5 % ilościowo tyle , aby masa naleśnikowa miała odpowiednią konsystencję

Sposób przygotowania:

Naleśniki Szefa Kuchni
Piersi z kurczaka myjemy , a następnie gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej oraz odrobiny pieprzu. Pieczarki kroimy w drobną kosteczkę , tak samo cebulę i czosnek. W woku pogrzewamy oliwę i smażymy nasze warzywa na średnim ogniu. Piersi po zagotowaniu wyciągamy z bulionu , również kroimy w drobne kawałki i dodajemy do warzyw. Mieszamy wszystko dokładnie i smażymy następne 3 minuty. Na samym końcu dodajemy przyprawę do fajity oraz trochę pieprzu czarnego. Podsmażamy kolejną minutę. Naleśniki : składniki miskujemy aż do uzyskania odpowiedniej lejącej konsystencji. Smażymy na rozgrzanej patelni lekko nasmarowanej olejem. Na gotowe już naleśniki nakładamy farsz , wierzch naleśnika posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy w piekarniku przez około 15 minut w piekarniku. Smacznego