Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym.
1. Z mąki, mleka, wody i jajek przygotowujemy ciasto, po czym smażymy naleśniki - potrzebujemy 12 szt. 2. Przygotowujemy farsz: Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pieczarki oczyszamy i kroimy w cieniutkie plasterki, a paprykę po umyciu kroimy w kosteczkę. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, po czym wrzucamy na niego czosnek i cebulę, chwilę przesmażamy. Po tym czasie dodajemy mięso mielone. Razem smażymy ok. 5 minut. 4. Dodajemy pieczarki i paprykę. Smażymy do momentu, aż papryka zmięknie. Doprawiamy vegetą, pieprzem, paprykami, przyprawą do mięsa mielonego oraz ziołami prowansalskimi. 5. Przygotowany farsz nakładamy na usmażone naleśniki (po ok. 2 łyżki) i zawijamy je w ruloniki. Układamy na talerzu. 6. Sos pudliszki podgrzewamy, po czym polewamy nim przygotowane naleśniki.