nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Efekt niedzielnych eksperymentów kulinarnych

Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym.

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1,5 szkl. mleka
  • ok. 3/4 - 1szkl. wody
  • ok. 2 szkl. mąki
  • 2 jajka

 

  • Farsz na 12 szt.
  • 500 g mięsa mielonego indyczego
  • 30 dag pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju lub oliwy
  • uniwersalna, pieprz, papryka słodka i ostra, chilli, odrobina przyprawy do mięsa mielonego, zioła prowansalskie

 

  • Dodatkowo:
  • słoik sosu do spaghetti z serem Pudliszki

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym.
1. Z mąki, mleka, wody i jajek przygotowujemy ciasto, po czym smażymy naleśniki - potrzebujemy 12 szt. 2. Przygotowujemy farsz: Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pieczarki oczyszamy i kroimy w cieniutkie plasterki, a paprykę po umyciu kroimy w kosteczkę. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, po czym wrzucamy na niego czosnek i cebulę, chwilę przesmażamy. Po tym czasie dodajemy mięso mielone. Razem smażymy ok. 5 minut. 4. Dodajemy pieczarki i paprykę. Smażymy do momentu, aż papryka zmięknie. Doprawiamy vegetą, pieprzem, paprykami, przyprawą do mięsa mielonego oraz ziołami prowansalskimi. 5. Przygotowany farsz nakładamy na usmażone naleśniki (po ok. 2 łyżki) i zawijamy je w ruloniki. Układamy na talerzu. 6. Sos pudliszki podgrzewamy, po czym polewamy nim przygotowane naleśniki.
Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym.
Farsz w trakcie przygotowania - mięso mielone z papryką i pieczarkami.
Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym.
Gotowe naleśniki polane sosem do spaghetti z serem.