Sposób przygotowania:
Nalesniki z parówkami
Cebule posiekaj i zeszklij na niewielkiej ilości tłuszczu, dodaj umyte i
pokrojone w kostkę pieczarki, duś do miękkości, po czym dodaj pokrojone w
krążki parówki i przesmażaj jeszcze przez chwile, przypraw do smaku solą i
pieprzem. Przygotuj ciasto na naleśniki ze składników podanych wyżej. Ja
używam blendera do tej czynności.Odstaw na 30 minut , po czym usmaż
naleśniki na patelni z dodatkiem tłuszczu. Teraz zajmij się przygotowaniem
sosu. Cebule posiekaj i zeszklij na maśle, zalej śmietanami, duś 5 minut,dodaj serek i ogrzewaj , aż się rozpuści. Dopraw do smaku. Gotowe
naleśniki napełniaj farszem, złóż w koperty, polej sosem i posyp posiekanym szczypiorkiem.
pokrojone w kostkę pieczarki, duś do miękkości, po czym dodaj pokrojone w
krążki parówki i przesmażaj jeszcze przez chwile, przypraw do smaku solą i
pieprzem. Przygotuj ciasto na naleśniki ze składników podanych wyżej. Ja
używam blendera do tej czynności.Odstaw na 30 minut , po czym usmaż
naleśniki na patelni z dodatkiem tłuszczu. Teraz zajmij się przygotowaniem
sosu. Cebule posiekaj i zeszklij na maśle, zalej śmietanami, duś 5 minut,dodaj serek i ogrzewaj , aż się rozpuści. Dopraw do smaku. Gotowe
naleśniki napełniaj farszem, złóż w koperty, polej sosem i posyp posiekanym szczypiorkiem.