Sposób przygotowania:
Nugetsy z kurczaka z sosem czosnkowym
Mięso z kurczaka myjemy kroimy na paseczki,wkładamy do miski.Marynatę błyskawiczną rozprowadzamy z olejem wlewamy do mięsa i mieszamy dokładnie.odstawiamy w chłodne miejsce na 25 minut. Z jajka mąki i mleka odrobiny soli i pieprzu do smaku robimy ciasto jak na naleśniki dodając pod koniec ser żółty starty drobniutko na tarce,następnie wkładamy mięso zostawiamy na 10 minut. Płatki kukurydziane mielimy na drobno lub rozkruszamy wałkiem wsypujemy słodka paprykę oraz mieszamy z bułką tartą i panierujemy paski mięsa namoczone w cieście. układamy na wyłożonej pergaminem blasze,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*c i pieczemy około 35 minut. Sos: Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę łączymy z majonezem oraz śmietaną doprawiamy solą i pieprzem do smaku.podajemy w małej kokilce.