Sposób przygotowania:
Opiekane krokiety ze szpinakiem i serem
Mleko wlewamy do garnka dodajemy mąkę, szczyptę soli , 2 jajka, 3 łyżki oleju i miksujemy, następnie dodajemy w małych ilościach wodę mineralną i wszystko miksujemy. Ciasto nie powinno być za gęste powinno ładnie rozpływać się na patelni. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor. Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy do niego szpinak i wszystko smażymy do odparowania wody od czasu do czasu mieszając. Czosnek obieramy i trzemy na tarce. Do szpinaku dodajemy sól , pieprz ,kilka kropel przyprawy maggi oraz czosnek chwilkę smażymy, a następnie pozostawiamy do wystudzenia. Na środek każdego naleśnika nakładamy po łyżce szpinaku, rozsmarowujemy i posypujemy żółtym serem .Zawijamy w rulon. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Krokiety smażymy z obu stron na bardzo wolnym ogniu na złoty kolor.