Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Orzechowe pierniczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Miękkie pierniczki pachnące goździkami i cynamonem.

Orzechowe pierniczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orzechowe pierniczki

 

Sposób przygotowania:

Orzechowe pierniczki
Morele drobno kroimy. Migdały mielimy w młynku do kawy. Margarynę ucieramy z cukrem i jajkami. Resztę składników mieszamy w misce. Do utartych jaj dosypujemy partiami zawartość miski. Mokrą ręką kształtujemy kulki ciut większe niż orzech włoski ,lekko spłaszczamy. Układamy na blaszce i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy 15-20 minut.
Orzechowe pierniczki
Składniki mieszamy w misce ,migdały musimy zmielić .
Orzechowe pierniczki
Cukier miksujemy z margaryna oraz jajkami.
Orzechowe pierniczki
Wyrabiamy jednolite ciasto z którego formujemy pierniczki.
Orzechowe pierniczki
Układamy na blszce posmarowanej olejem i posypanej mąką.