Sposób przygotowania:
Orzechowy karmelek
Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka a następnie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Na końcu wlać olej. Ciasto wyląc na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 30 minut w temp 190 stopni. Po ostudzeniu przekroić na pół. Kruche: Orzechy posiekać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodać pokrojoną margarynę , jajko i śmietanę - zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia posypać orzechami i lekko je wgnieść w ciasto. Piec ok 25 minut w temp 180 stopni. Krem: Połowę mleka zagotować z cukrem w reszcie rozmieszać mąki i wlać do gorącego mleka ugotować gęsty budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć dodać budyń. Masę podzielić na 1/3 i 2/3 części . Do większej dodać kawę i zmiksować. Przełożenie: Biszkopt posmarować kremem cappuccino i położyć kruche ciasto orzechami do dołu , kruche ciasto posmarować 2/3 karmelu, położyć biszkopt i posmarować jasną masą. Orzechy drobno posiekać i podprażyć na patelni lub w piekarniku ostudzone posypać na wierzch ciasta. Pozostały karmel podgrzać i polać nim orzechy.