Sposób przygotowania:
Ostry gulasz z kielbasy.
Cebule , czosnek i chilli pokroic w kostke. Nagrzac piekarnik do 150 °. Z papryki usunac nasiona i przekroic ja wzdluz na 4 czesci.Kazda czesc polozyc na blaszce piekarnika skorka do gory i podpiec ok. 10 min. Mielonke pokroic w paski lub kostke. Wyjac papryke z piekarnika , zdjac skorke i rowniez drobno pokroic. Na rozgrzanej patelni podsmazyc cebule z kielbasa i papryka , dodac chilli i czosnek i jeszcze pare minut smazyc. Calosc zalac bulionem , dodac pomidory, bazylie i zagotowac. Wlac ocet balsamico i na wolnym ogniu gotowac ok 15 min - mieszajac od czasu do czasu. Doprawic do smaku sola i pieprzem i jak ktos lubi ew. zagescic maka ziemniaczana rozprowadzona w malej ilosci zimnej wody. Gulasz serwowac do spaghetti ze swiezo startym parmezanem.
luna
Natala1210
s-belata
Sarenka
grazka
góralka