Sposób przygotowania:
Panga w panierce(2)
Przygotować ziemniaki, rybkę- filety. Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć i obrać , ugotować w osolonej wodzie w 3/4 objętości wody. Przygotować filety z pangi, przekroić każdy filet na 2 lub 3 kawałeczki. Oprószyć filet ziołami prowansalskimi i bazylią.W dalszej kolejności jajko rozmącić widelcem w niewielkim naczyniu następnie dodać sól i pieprz, obtaczać równomiernie filety w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni z dodatkiem margaryny. Na talerzu porcjować potłuczone ziemniaki, na ziemniaki porcjować cebulkę zrumienioną i porcjować kawałki filetów z pangi.