czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Papryka z grilla z mięsnym farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Papryczki bardzo fajnie wyglądają, sprawdzą się na spotkaniu ze znajomymi.

Papryka z grilla z mięsnym farszem

Składniki:

Papryka z grilla z mięsnym farszem

 

  • 3 czerwone papryki,
  • 1/2 kg mięsa mielonego,
  • 30 dag startego żółtego sera,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim,
  • 5 dużych pieczarek,
  • jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1/2 łyżeczki majeranku,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • łyżka przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki zielonych drylowanych oliwek,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Papryka z grilla z mięsnym farszem
Cebule obrać i drobno posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Wraz z cebulą podsmażyć na odrobinie oleju. Masę lekko przestudzić. Mięso urobić z jajkiem, majerankiem, oregano, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać starty ser, przecier pomidorowy oraz drobno posiekany czosnek. Na koniec dodać przestudzone grzyby. Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych. Napełnić farszem, skropić olejem i ułożyć na tacce do grillowania, opiekać ok. 45 min. Można także ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 40 min w temp. 170st. w piekarniku.