Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Papryka z mięsem, ryżem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolejna odsłona faszerowanej papryki w sosie pomidorowym.

Papryka z mięsem, ryżem i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryka z mięsem, ryżem i warzywami

 

  • 6-7 papryk (o dowolnym kolorze)

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka z mięsem, ryżem i warzywami
Sos: Pomidory drobno posiekać, podsmażyć, podlać je rosołem, gotować kilka minut. Zmiksować je, dodać resztę rosołu, koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku. Mąkę wymieszać ze śmietaną i połączyć z sosem, zagotować. Ryż ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Papryki umyć, przekroić na połówki i wykroić nasiona. Farsz: cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na patelni, aż się zeszklą. Marchew zetrzeć na tarce, a paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę. Mięso połączyć z cebulą, czosnkiem, tartą marchwią i papryką. Całość wymieszać z ryżem, dodać jajko doprawić do smaku. Papryki napełnić farszem, ułożyć w rondlu, każdą posypać przyprawa do mięs. Podlać niewielką ilością sosu i dusić do miękkości papryki. Papryki podać polane sosem.
Papryka z mięsem, ryżem i warzywami
Mięso, ryż, warzywa połączyć razem i doprawić.
Papryka z mięsem, ryżem i warzywami
Napełnić połówki papryk przygotowanym farszem.
Papryka z mięsem, ryżem i warzywami
Ułożyć papryki w rondlu i podlać je odrobiną sosu.