piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Papryki faszerowane kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna przekąska na każdą okazje i dla każdego .

Papryki faszerowane kurczakiem

Składniki:

Papryki faszerowane kurczakiem

 

Sposób przygotowania:

Papryki faszerowane kurczakiem
1. Cebulę i czosnek drobno posiekać , seler zetrzeć na tarce . Kurczaka pokroić w drobna kostkę . Przez 5 minut podsmażać na maśle mięso i warzywa . Ostudzić dodać orzechy , 1 i 1/2 łyżki bułki tartej , natkę i rozkłócone jajko . Doprawić solą i pieprzem .
2. Z papryki usunąć gniazda nasienne . Nadziać je farszem , ustawić w naczyniu żaroodpornym i wlać tyle wrzącego bulionu , by sięgał ok . 1 i 1/2 cm ponad spody papryk . Całość przykryć i piec w temp . 180C przez około 40 minut . Po tym czasie potrawę wyjąć . obsypać resztką bułki tartej . Chwile piec na grillu .