Sposób przygotowania:
Papryki faszerowane kurczakiem
1. Cebulę i czosnek drobno posiekać , seler zetrzeć na tarce . Kurczaka pokroić w drobna kostkę . Przez 5 minut podsmażać na maśle mięso i warzywa . Ostudzić dodać orzechy , 1 i 1/2 łyżki bułki tartej , natkę i rozkłócone jajko . Doprawić solą i pieprzem .
2. Z papryki usunąć gniazda nasienne . Nadziać je farszem , ustawić w naczyniu żaroodpornym i wlać tyle wrzącego bulionu , by sięgał ok . 1 i 1/2 cm ponad spody papryk . Całość przykryć i piec w temp . 180C przez około 40 minut . Po tym czasie potrawę wyjąć . obsypać resztką bułki tartej . Chwile piec na grillu .
2. Z papryki usunąć gniazda nasienne . Nadziać je farszem , ustawić w naczyniu żaroodpornym i wlać tyle wrzącego bulionu , by sięgał ok . 1 i 1/2 cm ponad spody papryk . Całość przykryć i piec w temp . 180C przez około 40 minut . Po tym czasie potrawę wyjąć . obsypać resztką bułki tartej . Chwile piec na grillu .