szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Papryki faszerowane masą ziemniaczaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

papryki nadziewane masą ziemniaczaną

Papryki faszerowane masą ziemniaczaną

Składniki:

Papryki faszerowane masą ziemniaczaną

 

 

Sposób przygotowania:

Papryki faszerowane masą ziemniaczaną
Papryki umyc i osuszyć, czubki odciąć i usunąć gniazda nasienne.Ziemnaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie.Następnie odcedzić, osączyć i zemlec lub przepuścić przez praskę.Czosnek obrac i przecisnąc przez praskę, wraz ze śmietaną,cząbrem,masłem, solą i pieprzem dodac do ziemniaków.Dokładnie wymieszać.Utworzona masą napełnić papryki.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i zapiekać aż papryki zmiękną, a skórka lekko zczernieje.Przed podaniem posypac natką