SUPERPRZEPIS

Paprykowa zupa gulaszowa

  • jaga85
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12
Paprykowa zupa gulaszowa Więcej zdjęć (5)

Ostra, sycąca, rozgrzewająca o intensywnym smaku. Polecam. Papryka idealnie komponuje się z delikatną cielęciną.

Składniki:

Paprykowa zupa gulaszowa

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykowa zupa gulaszowa
Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę. Tak przygotowane oprószamy przyprawą do wieprzowiny i suszoną bazylią. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy przygotowane mięso. Podsmażamy je na rumiano. Przysmażone zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy do miękkości (około 40 minut). W trakcie gotowania dodajemy posiekaną drobno papryczkę chili, sól, pieprz do smaku. Gdy mięso się gotuje kroimy w kostkę paprykę oraz pomidory. Te warzywa dodajemy do mięsa na15 minut przed końcem gotowania. Zupę doprawiamy ostatecznie do smaku. Gotową porcjujemy. Podajemy oprószoną posiekaną natką pietruszki.
Paprykowa zupa gulaszowa
Cielęcinę kroimy w kostkę , przyprawiamy i obsmażamy
Paprykowa zupa gulaszowa
obsmażone mięso zalewamy bulionem. gotujemy do miękkości mięsa
Paprykowa zupa gulaszowa
Między czasie papryke oraz pomidory krimy w kostkę
Paprykowa zupa gulaszowa
pod koniec gotowania dodajemy przygotowane warzyw.