Sposób przygotowania:
Parówki w brokułach
Pieczarki bardzo dokładnie obieramy, myjemy i kroimy w nieduże plasterki. Pokrojone pieczarki podsmażamy na patelni, na rozgrzanym maśle. Brokuły bardzo dokładnie oczyszczamy, a następnie mielimy maszynką. Dwa ząbki czosnku obieramy, dobrze myjemy i przeciskamy przez praskę lub trzemy na tarce o małych oczkach. Bułkę tartą razem ze śmietaną dokładnie mieszamy ze sobą. Wszystkie te składniki dokładnie mieszamy ze sobą i dodajemy jeszcze trzy jajka. Na koniec masę tą doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze mieszamy. Na wcześniej przygotowaną formę kładziemy parówki, a następnie zalewamy przygotowaną masę brokułową. Na masę oraz parówki kładziemy plasterki sera żółtego. Całość pieczemy przez około 40 -50 minut w temperaturze 180 stopni.