Sposób przygotowania:
Paszteciki drobiowe w drożdżowym cieście
Jajko rozbić z mlekiem, osolić, a następnie wymieszać stopniowo z mąką tak, aby nie było grudek. Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru, dodać do ciasta naleśnikowego, wymieszać dokładnie i postawić w ciepłym miejscu. Gdy ciasto wyrośnie, usmażyć naleśniki. Mięso drobiowe zemleć w maszynce, dodać posiekaną cebulę zrumienioną na tłuszczu, jako, śmietanę, 1 łyżkę posiekanego koperku, doprawić do smaku solą i pieprzem, oraz dokładnie wymieszać masę. Naleśniki smarować cienko nadzieniem, układając jeden na drugim, przycisnąć wszystkie deseczką i odstawić w zimne miejsce. Po ochłodzeniu pokroić na porcje tak jak tort. Zanurzyć każdy kawałek w roztrzepanym jajku, obtoczyć w tartej bułce, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Podawać na gorąco z czystym czerwonym barszczem.