Sposób przygotowania:
Paszteciki Madziowe
Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na patelni. Pieczarki obieramy i kroimy na bardzo bardzo drobno (można nawet zetrzeć na tarce! - ja zmiksowałam). Smażymy na patelni z odrobiną soli by szybciej woda z nich odparowała. Mieszamy w misce z cebulką bardzo dokładnie. Pasztet rozdrabniamy widelcem i mieszamy na w miarę możliwości jednolitą masę z pieczarkami, cebulą i łyżeczką pieprzu oraz szczyptą pieprzu cayenne. Odstawiamy do lodówki na ok godzinę, by składniki dobrze się zmieszały. Rozwijamy opakowanie ciasta francuskiego dzielimy je na 10 równych kawałków. Na krótszym brzegu jednego kawałka kładziemy dwie łyżeczki farszu i zwijamy. Podobnie przygotowujemy pozostałe paszteciki. Z dwóch opakowań ciasta powinno wyjść ich 20 sztuk. Przygotowane do pieczenia paszteciki wykładamy w odstępach ok 1,5 cm na blachę pokrytą papierem do pieczenia i smarujemy każdy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 35 min w temp 160 st C.
mysza75
mala-madzia
Częstuj się ile tylko zechcesz:)
To bardzo fajny i szybki pomysł na obiad - ja gdy nie wiem co przygotować, to po prostu odmrażam przygotowany wcześniej farsz(ponieważ zawsze robię go więcej) i zawijam w gotowe ciasto francuskie i włala :D a w dodatku pasuje do wszystkiego ;)