Sposób przygotowania:
Paszteciki pyszne
FARSZ:
Umyte, całe pieczarki włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć lekko rumieniąc. Przepuścić przez maszynkę do mięsa pieczarki z kiełbasą, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
CIASTO:
Wsypać mąkę na stolnicę, posiekać z tłuszczem, wlać śmietanę wymieszaną z drożdżami, dodać startą gałkę i sól, zagnieść gładkie ciasto. Zrobić wałki grubości palca, rozpłaszczyć, nakładać farsz, dokładnie zlepiać, odwracając brzegi do spodu. Posmarować jajkiem, posypać kminkiem, pokroić na 5 cm. kawałki, ułożyć na blasze do pieczenia. Wstawić do mocno nagrzanego 220 stop. C. piekarnika. Piec do zrumienienia.
Umyte, całe pieczarki włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć lekko rumieniąc. Przepuścić przez maszynkę do mięsa pieczarki z kiełbasą, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
CIASTO:
Wsypać mąkę na stolnicę, posiekać z tłuszczem, wlać śmietanę wymieszaną z drożdżami, dodać startą gałkę i sól, zagnieść gładkie ciasto. Zrobić wałki grubości palca, rozpłaszczyć, nakładać farsz, dokładnie zlepiać, odwracając brzegi do spodu. Posmarować jajkiem, posypać kminkiem, pokroić na 5 cm. kawałki, ułożyć na blasze do pieczenia. Wstawić do mocno nagrzanego 220 stop. C. piekarnika. Piec do zrumienienia.