Sposób przygotowania:
Paszteciki z jajkami.
Jajo,mleko,mąkę,sól ubić na ciasto i smażyć na skórce słoniny.Odłożyć z 5 łyżek ciasta naleśnikowego.Bułkę namoczyć w
mleku.Jajka ugotować na twardo,cebulę obrać i pokroić na krążki.
Zrumienić na jasnozłoty kolor.Wszystko razem zemleć przez maszynkę,doprawić,dodać śmietany i wymieszać dobrze.Naleśniki smarować cienko nadzieniem,formować wałeczki lub składać w koperty,zanurzać w cieście,obsypywać tartą bułką.Smażyć na złoty kolor z obu stron.Otrzymuje się z porcji 10-12 sztuk pasztecików.Po-
-dawać do zup czystych jak barszcz lub jako danie podstawowe z surówkami.
mleku.Jajka ugotować na twardo,cebulę obrać i pokroić na krążki.
Zrumienić na jasnozłoty kolor.Wszystko razem zemleć przez maszynkę,doprawić,dodać śmietany i wymieszać dobrze.Naleśniki smarować cienko nadzieniem,formować wałeczki lub składać w koperty,zanurzać w cieście,obsypywać tartą bułką.Smażyć na złoty kolor z obu stron.Otrzymuje się z porcji 10-12 sztuk pasztecików.Po-
-dawać do zup czystych jak barszcz lub jako danie podstawowe z surówkami.