Sposób przygotowania:
Paszteciki z parówkami
Mąkę, margarynę i drożdże posiekać nożem. Dodać śmietanę, sól i jajko. Zagnieść ciasto i schłodzić ok 2 godzin w lodówce. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie przesmażyć na patelni na łyżce masła. Zostawić do ostygnięcia. Dodać pokrojoną cebulę, sól i pieprz do smaku.
Rozwałkować schłodzone ciasto na grubość ok 0,5 cm. Kroić na paski o szerokości 15 cm (w zależności od ilości farszu). Na paski rozkładać pieczarki, żółty ser i parówki. Zwijać w roladkę. Wystający brzeg ciasta smarować białkiem. Zlepić. Kroić na kawałki o długości6 - 8 cm. Małe paszteciki posmarować jajkiem i piec w piekarniku do zrumienienia.
Rozwałkować schłodzone ciasto na grubość ok 0,5 cm. Kroić na paski o szerokości 15 cm (w zależności od ilości farszu). Na paski rozkładać pieczarki, żółty ser i parówki. Zwijać w roladkę. Wystający brzeg ciasta smarować białkiem. Zlepić. Kroić na kawałki o długości6 - 8 cm. Małe paszteciki posmarować jajkiem i piec w piekarniku do zrumienienia.