Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Paszteciki ze szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo lubię czerwony barszczyk, a razem z nim nie tylko uszka z grzybami, kapuśniaczki, paluszki, ale również paszteciki ze szpinakiem, które polecam :-)

Paszteciki ze szpinakiem

Składniki:

Paszteciki ze szpinakiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki ze szpinakiem
Mąkę wsypać na stolnicę, dodać sól oraz masło i siekając nożem dodawać wodę, a następnie zarobić ciasto. Które rozwałkować i wykrawać talerzem kółka, które podzielić na 8 części tak jak pizzę.

Na każdą część nakładać przygotowane nadzienie z szpinaku i zwijać rogaligi, które układać na blaszce, smarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec w temp. 180 st do lekkiego zrumeinienia. 

Przygotować nadzienie:

Szpinak rozmrozić i dusić na patelni do odparowania wody. Następnie dodać twaróg, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Całość jeszcze podusić.