Sposób przygotowania:
Paszteciki ze szpinakiem
Mąkę wsypać na stolnicę, dodać sól oraz masło i siekając nożem dodawać wodę, a następnie zarobić ciasto. Które rozwałkować i wykrawać talerzem kółka, które podzielić na 8 części tak jak pizzę.
Na każdą część nakładać przygotowane nadzienie z szpinaku i zwijać rogaligi, które układać na blaszce, smarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec w temp. 180 st do lekkiego zrumeinienia.
Przygotować nadzienie:
Szpinak rozmrozić i dusić na patelni do odparowania wody. Następnie dodać twaróg, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Całość jeszcze podusić.
Na każdą część nakładać przygotowane nadzienie z szpinaku i zwijać rogaligi, które układać na blaszce, smarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec w temp. 180 st do lekkiego zrumeinienia.
Przygotować nadzienie:
Szpinak rozmrozić i dusić na patelni do odparowania wody. Następnie dodać twaróg, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Całość jeszcze podusić.
zbysiowa