alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Pasztet domowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Domowy pasztet polecam nie tylko na święta.

Pasztet domowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet domowy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet domowy
Dzień wcześniej zalać grzyby żeby się namoczyły.Mięso umyć w zimnej wodzie ,osuszyć i pokroić w większą kostkę.Przełożyć do garnka zalać zimną wodą.Dodać oczyszczone warzywa oraz przyprawy.Gotować na wolnym ogniu około 1,5 h .Mięso razem z przyprawami i warzywami wyjąć,ćwiartkę kurczaka obrać z kości.Wątróbkę drobiową lekko podgotować.Zimne mięso razem z przyprawami i warzywami,wątróbkę i grzyby zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa.Dodać dodatkowe przyprawy do smaku,dosolić.Dodać jajka,kasze mannę i 1 szklankę rosołu z gotowanego mięsa.Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Mięso wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st i piec 1 godzinę.Forma 32*11 cm.
Pasztet domowy
mięso umyć osuszyć i pokroić w większą kostkę
Pasztet domowy
mięso i warzywa zalać zimną wodą i ugotowac do miękkości
Pasztet domowy
wątróbkę lekko podgotować grzyby namoczyć
Pasztet domowy
mięso z dodatkami zmielić dosmaczyć wymieszać i wyłożyć do formy