alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pasztet z królika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Z serii: wiemy co jemy :) Nie ma jak domowy pasztet z królika. Idealny dodatek do kanapek. Polecam :)

Pasztet z królika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasztet z królika

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z królika
Mięso królika podzielić na części, oczyścić, zalać wodą. Skrzydełka z kurczaka również oczyścić i dodać do królika. Włoszczyznę obrać i również dodać do mięsa. Zagotować, dodać przyprawy i gotować aż mięso będzie miękkie. Ostudzone mięso oddzielić od kości, zmielić w maszynce do mielenia. Zmielić również jedną marchewkę i jedną pietruszkę. Dodać jajka, przyprawy sól, pieprz, gałkę muszkatołowa, imbir oraz kaszę. Masę mięsną dokładnie wymieszać,. Formę keksowa wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wierzch posypać papryką. Piekarnik rozgrzać do 180 st, włożyć pasztet na ok 1 godz. Smacznego :)
Pasztet z królika
Ugotowane i ostudzone mięso oddzielić od kości i zmielić dodać pozostałe składniki
Pasztet z królika
Wszystko razem wymieszać i przelożyć do wysmarowanej masłem keksówki
Pasztet z królika
Piec ok 1 godz w temp 180 st. Kroić po wystudzeniu.