Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pasztet z ziemniaków z wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pasztet ziemniaczany z rybą i pieczarkami podawać z surówką

Pasztet z ziemniaków z wędzoną makrelą

Składniki:

Pasztet z ziemniaków z wędzoną makrelą

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z ziemniaków z wędzoną makrelą
Pieczarki umyć, posiekać i podsmażyć na łyżce masła. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułkę tartą. Ugotowane ziemniaki odcedzić, ciepłe przecisnąć przez praskę, utrzeć z łyżką masła i mlekiem. Gdy masa przestygnie, dodać surowe jajka, przyprawić do smaku solą, dokładnie wymieszać. Połowę masy ziemniaczanej wyłożyć do formy, wyrównać. Na warstwę ziemniaków wyłożyć drobno rozdrobnione mięso ryby i podsmażone pieczarki. Przykryć pozostałą masą, wygładzić powierzchnię, posypać tartym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180-190 stopni około 30-40 minut