luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Pieczarki faszerowane bakłażanem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczarki zapiekane z farszem.

Pieczarki faszerowane bakłażanem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarki faszerowane bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane bakłażanem
Bakłażan posolić i odstawić. Z pieczarek wyłamać korzonki i posiekać je. Mięso pokroić w drobną kosteczkę, cebulę również drobno posiekać. Bakłażan wypłukać i osuszyć, pokroić w kosteczkę. Na tłuszczu przysmażyć mięso, trzony pieczarek, cebulę i bakłażan, doprawić do smaku, dodać groszek i wymieszać. Nadziać pieczarki ułożyć je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i jeśli zostaje nam nadzienie to wrzucić je na dno. śmietanę wymieszać z jajkiem i mąką, doprawić solą i pieprzem i polać pieczarki. zapiec ok 30 min w temp ok 200 st. pod koniec posypać żółtym serem. wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika. Podawać z grzankami posmarowanymi masłem.
Pieczarki faszerowane bakłażanem
Etap 1
Pieczarki faszerowane bakłażanem
Etap 2