Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pieczarki nadziewane kurkami 3

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Grzyby hodowlane nadziane grzybami leśnymi.

Pieczarki nadziewane kurkami 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki nadziewane kurkami 3

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane kurkami 3
Z pieczarek usunąć trzonki. Kapelusze włożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 10-15 minut. Podgotowane grzyby odcedzić. Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek zeszklić na maśle. Trzonki z pieczarek pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Kurki oczyścić, umyć i dowolnie pokroić (nie zostawiać zbyt dużych kawałków, żeby zmieściły się do kapeluszy pieczarek). Kurki również dodać do cebuli. Wszystko razem usmażyć. Całość oprószyć solą i pieprzem, dodać serek topiony i jogurt, wymieszać, żeby wszystko się połączyło. Przygotowane nadzienie rozłożyć do kapeluszy pieczarek i lekko docisnąć. Jajko rozbełtać. Moczyć w nim nadziane kapelusze z pieczarek, a następnie obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej i smażyć na rumiano z obu stron.
Pieczarki nadziewane kurkami 3
Pozbawione trzonków i podgotowane kapelusze z pieczarek.
Pieczarki nadziewane kurkami 3
Serek topiony dodany do usmażonych kurek.
Pieczarki nadziewane kurkami 3
Kapelusze z pieczarek nadziane przygotowanym farszem.
Pieczarki nadziewane kurkami 3
Kapelusze z pieczarek w panierce na patelni.