Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane kurkami 3
Z pieczarek usunąć trzonki. Kapelusze włożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 10-15 minut. Podgotowane grzyby odcedzić. Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek zeszklić na maśle. Trzonki z pieczarek pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Kurki oczyścić, umyć i dowolnie pokroić (nie zostawiać zbyt dużych kawałków, żeby zmieściły się do kapeluszy pieczarek). Kurki również dodać do cebuli. Wszystko razem usmażyć. Całość oprószyć solą i pieprzem, dodać serek topiony i jogurt, wymieszać, żeby wszystko się połączyło. Przygotowane nadzienie rozłożyć do kapeluszy pieczarek i lekko docisnąć. Jajko rozbełtać. Moczyć w nim nadziane kapelusze z pieczarek, a następnie obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej i smażyć na rumiano z obu stron.
gosiczek821