Sposób przygotowania:
Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką
Ciasto: Jajka miksuję na pianę,wlewam mleko i wodę gazowaną doprawiam szczypta soli i mieszam mikserem około 4 minut aż składniki się połączą i odstawiam ciasto na 15 minut po czym na rozgrzanej patelni smażę cienkie naleśniki. Farsz: Pieczarki myję osuszam cebulki obieram i siekam w kosteczkę nożem,na patelni rozgrzewam masło wrzucam cebulkę i podduszam,po chwili dodaję starte na tarce jarzynowej grzyby i duszę do odparowania wody doprawiam do smaku solą i pieprzem. Roladę ustrzycką ścieram na tarce jarzynowej. Na usmażone naleśniki nakładam po porcji farszu pieczarkowego na wierzch obsypuję startym serem ilość wg swojego uznania,zawijam krokiety panieruję w rozkłóconym jajku i bułce tartej obsmażam chwilę z każdej strony na oleju. Podaję gorące.