2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Z najprostszego ciasta naleśnikowego możesz wyczarować mnóstwo pysznych dań.Ich smak docenią nawet najbardziej wybredni smakosze.

Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką
Ciasto: Jajka miksuję na pianę,wlewam mleko i wodę gazowaną doprawiam szczypta soli i mieszam mikserem około 4 minut aż składniki się połączą i odstawiam ciasto na 15 minut po czym na rozgrzanej patelni smażę cienkie naleśniki. Farsz: Pieczarki myję osuszam cebulki obieram i siekam w kosteczkę nożem,na patelni rozgrzewam masło wrzucam cebulkę i podduszam,po chwili dodaję starte na tarce jarzynowej grzyby i duszę do odparowania wody doprawiam do smaku solą i pieprzem. Roladę ustrzycką ścieram na tarce jarzynowej. Na usmażone naleśniki nakładam po porcji farszu pieczarkowego na wierzch obsypuję startym serem ilość wg swojego uznania,zawijam krokiety panieruję w rozkłóconym jajku i bułce tartej obsmażam chwilę z każdej strony na oleju. Podaję gorące.
Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką
miksuję składniki na ciasto i smaże naleśniki
Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką
na masełku duszę grzyby z cebulką do odparowania
Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką
nadziewam każdy naleśnik farszem posypuję serem
Pieczarkowe krokiety z roladą ustrzycką
obsmażam krokiety na oleju w panierce podaję gorące