Sposób przygotowania:
Pieczony camembert z sałatą
masło ugnieść z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sery ułożyć na kawałkach folii aluminiowej, około 40 na 40 cm, naciąć nożem na górze krzyżyk, dodać po łyżce masła z czosnkiem i po gałązce rozmarynu na to nacięcie, zawinąć w sakiewkę folią i zabezpieczyć zapięciem lub nicią. Sałatę lodową pociąć na kawałki, dodać pomidor pokrojony w kawałeczki, pokrojony ogórek i cebule. Całość polać sosem z oliwy, octu, bazylii drobno posiekanej, soli i pieprzu. nagrzać piekarnik do 180 st, włożyć sakiewki z serem na blachę, zapiekać około 10-15 min. Podawać w rozchylonej folii z dodatkiem salaty i oliwkami do przegryzania. Ser nabiera się rwanymi rękami kawałeczkami bagietki. I romantyczna kolacja jest- jeśli do towarzystwa postawimy po porządnym kielichu dobrego czerwonego wina-) Proste, pachnące i naprawdę smaczne