Sposób przygotowania:
Pieczony dorsz z czerwonym pesto.
Migdały,czosnek,suszone pomidory,natkę pietruszki,ser i bazylię
drobno zmiksować,doprawić solą i pieprzem,dolewać stopniowo o-
-liwę.Masa musi być gęsta.Rybę oprószyć solą i pieprzem,posmar-
-ować z jednej strony pesto i ułożyć ją w naczyniu do zapiekania,któ-
-rego dno wysmarować winem z resztą oliwy.Wstawić całość do na-
-grzanego do 180 st.C piekarnika i piec z 20 min..Potrawę podawać z makaronem tagliatelle i sosem z pieczenia.Makaron wymieszać wcześniej z pesto i posiekaną natką pietruszki.Serwować z cząstkami cytryny.
drobno zmiksować,doprawić solą i pieprzem,dolewać stopniowo o-
-liwę.Masa musi być gęsta.Rybę oprószyć solą i pieprzem,posmar-
-ować z jednej strony pesto i ułożyć ją w naczyniu do zapiekania,któ-
-rego dno wysmarować winem z resztą oliwy.Wstawić całość do na-
-grzanego do 180 st.C piekarnika i piec z 20 min..Potrawę podawać z makaronem tagliatelle i sosem z pieczenia.Makaron wymieszać wcześniej z pesto i posiekaną natką pietruszki.Serwować z cząstkami cytryny.