Sposób przygotowania:
Pierogi mojej babci
Mięso umyć,zalać wodą,wody ma być tyle żeby mięso było przykryte. Dodać włoszczyznę,przyprawę i sól,gotować do miękkości. Wyjąć mięso,do wody po mięsie włożyć kapustę,gotować około 40 min. Wylać na sitko żeby obciekła,wycisnąć w ręku,przesiekać na desce dużym nożem,mięso skręcić przez maszynkę,dodać przesmażoną w kosteczkę cebulę,sól i pieprz,jajko wyrobić farsz. Z podanych składników,zagnieść ciasto,rozwałkować, formować pierożki dowolnej wielkości. Gotować w dużej ilości lekko osolonej wody,z dodatkiem 2 łyżek oleju,około 7 min od wypłynięcia. Po ostygnięciu,odsmażyć pierożki na oleju na małym ogniu,pod przykrywką,polecam są wyśmienite. Smacznego.
elutka
asiaows
IwaG2