Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie z boczkiem
Farsz:
Obrane ziemniaki gotujemy. Pokrojoną cebulkę rumienimy na masełku i chłodzimy. Ziemniaki dokładnie ubijamy. Ser mielimy. Składniki łączymy ze sobą i doprawiamy na ostro.
Ciasto:
Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy na jednolitą masę. Wałkujemy i szklanką wykrawamy krążki. Na każdy krążek dajemy farsz. Składamy na pół i sklejamy brzegi. Gotowe pierogi wrzucamy do gotującej się wody. Jak pierożki wypłyną to gotujemy ok. 3 minut.
Boczek kroimy na małą kosteczkę i smażymy.
Ugotowane pierożki polewamy usmażonym boczkiem.
Obrane ziemniaki gotujemy. Pokrojoną cebulkę rumienimy na masełku i chłodzimy. Ziemniaki dokładnie ubijamy. Ser mielimy. Składniki łączymy ze sobą i doprawiamy na ostro.
Ciasto:
Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy na jednolitą masę. Wałkujemy i szklanką wykrawamy krążki. Na każdy krążek dajemy farsz. Składamy na pół i sklejamy brzegi. Gotowe pierogi wrzucamy do gotującej się wody. Jak pierożki wypłyną to gotujemy ok. 3 minut.
Boczek kroimy na małą kosteczkę i smażymy.
Ugotowane pierożki polewamy usmażonym boczkiem.