Sposób przygotowania:
Pierogi z boczniakami i mięsem
Boczek, pierś z kurczaka, drobno pokroić, obsmażyć chwilę razem z grzybami i cebulą.
Podlać wodą,dodać listek, dusić około 30 min, pod przykryciem.
Zmielić wszystko przez maszynkę, doprawić solą
i pieprzem.
Zagnieść ciasto pierogowe, rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz, zlepiać pierogi
.
Gotować w lekko osolonej wodzie,3 min od wypłynięcia.
Jak zostanie nam farszu, włożyć do foliowej torebki i zamrozić.
Smacznego.
Podlać wodą,dodać listek, dusić około 30 min, pod przykryciem.
Zmielić wszystko przez maszynkę, doprawić solą
i pieprzem.
Zagnieść ciasto pierogowe, rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz, zlepiać pierogi
.
Gotować w lekko osolonej wodzie,3 min od wypłynięcia.
Jak zostanie nam farszu, włożyć do foliowej torebki i zamrozić.
Smacznego.
msewka
Sarenka