alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Pierogi z farszem szpinakowy

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Domowe pierogi są czasochłonne ale w smaku najlepsze.

Pierogi z farszem szpinakowy

Składniki:

Pierogi z farszem szpinakowy

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z farszem szpinakowy
Farsz; Na patelni poddusić szpinak do odparowania wody.Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz śmietanę. Szpinak doprawić do smaku solą i pieprzem.Farsz musi być doprawiony na pikantnie żeby pierogi nie były mdłe w smaku. Ciasto Na stolnicę wysypać mąkę zrobić dołek dodać sól, jajko i zagnieść składniki. Cały czas zagniatając powoli wlewać letnią wodę i zagniatać tak długo aż ciasto nie klei się do rąk i będzie gładkie.Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy podsypując mąką.Szklanką wykroić kółka nałożyć łyżeczkę zimnego farszu i dokładnie zlepić żeby w trakcie gotowania się nie rozkleiły. Pierogi wrzucić na lekko osolony wrzątek i na wolnym ogniu gotowac około 8 min od wypłynięcia.