Sposób przygotowania:
Pierogi z farszem szpinakowy
Farsz; Na patelni poddusić szpinak do odparowania wody.Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz śmietanę. Szpinak doprawić do smaku solą i pieprzem.Farsz musi być doprawiony na pikantnie żeby pierogi nie były mdłe w smaku. Ciasto Na stolnicę wysypać mąkę zrobić dołek dodać sól, jajko i zagnieść składniki. Cały czas zagniatając powoli wlewać letnią wodę i zagniatać tak długo aż ciasto nie klei się do rąk i będzie gładkie.Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy podsypując mąką.Szklanką wykroić kółka nałożyć łyżeczkę zimnego farszu i dokładnie zlepić żeby w trakcie gotowania się nie rozkleiły. Pierogi wrzucić na lekko osolony wrzątek i na wolnym ogniu gotowac około 8 min od wypłynięcia.
darmiona
alaaa
ja do póki nie zaczęłam robić z tego przepisu ciasta też nie lubiłam,wypróbuj z tego przepisu ciasto jest na prawdę super
darmiona
kasiunia.1981
alaaa
dziękuję