Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pierogi z kaszą i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mąkę przesiać na stolnicę, do dać olej, wodę szczyptę soli, wyrobić na gładkie

Pierogi z kaszą i serem

Składniki:

Pierogi z kaszą i serem

 

  • Ciasto:

 

 

  • 2 łyżki oleju

 

  • 3/4 szklanki letniej wody

 

 

  • Farsz:

 

 

 

 

  • cebula

 

 

 

 

  • majeranek

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą i serem
Mąkę przesiać na stolnicę, do dać olej, wodę szczyptę soli, wyrobić na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką, by nie wyschło. 3 szklanki wody zagotować z pół łyżeczki soli i łyżką masła. Wsypać opłukaną kaszę, gotować do momentu, aż wchłonie płyn. Przykryć, gotować na małym ogniu do miękkości. Zdjąć z ognia, ostudzić. Cebulę obrać, posiekać. Masło stopić na patelni, zrumienić cebulę. Kaszę i biały ser zmielić w ma szynce. Dodać cebulę, jajko i szczyp tę majeranku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto rozwałkować. Szklanką wykroić kółka, na każde nałożyć far sz, złożyć na pół, brzegi zlepić. Pierożki wrzucać na osolony wrzątek, gotować kilka minut od momentu, aż wypłyną. Porcja-465 kalorii