Sposób przygotowania:
Pierogi z kaszą i serem
Mąkę przesiać na stolnicę, do dać olej, wodę szczyptę soli, wyrobić na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką, by nie wyschło. 3 szklanki wody zagotować z pół łyżeczki soli i łyżką masła. Wsypać opłukaną kaszę, gotować do momentu, aż wchłonie płyn. Przykryć, gotować na małym ogniu do miękkości. Zdjąć z ognia, ostudzić. Cebulę obrać, posiekać. Masło stopić na patelni, zrumienić cebulę. Kaszę i biały ser zmielić w ma szynce. Dodać cebulę, jajko i szczyp tę majeranku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto rozwałkować. Szklanką wykroić kółka, na każde nałożyć far sz, złożyć na pół, brzegi zlepić. Pierożki wrzucać na osolony wrzątek, gotować kilka minut od momentu, aż wypłyną. Porcja-465 kalorii
kayleb