Sposób przygotowania:
Pierogi z serem i szpinakiem wg Różyczki
Z podanych składników
zagnieść ciasto przykryć miseczką żeby odpoczęło.Szpinak przebrać, umyć podsmażyć na maśle ze zmiażdżonym czosnkiem.Ser przecisnąć przez praskę, szpinak wylać na sitko , odsączyć, posiekać nożem, dodać do sera .wymieszać ,dodać jajko,sól
i pieprz.
Rozwałkować ciasto , wykrawać krążki , nakładać farsz ,zwijać pierogi.Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 min od wypłynięcia.
Gotowe pierogi polać olejem z przesmażoną cebulką.
Smacznego
zagnieść ciasto przykryć miseczką żeby odpoczęło.Szpinak przebrać, umyć podsmażyć na maśle ze zmiażdżonym czosnkiem.Ser przecisnąć przez praskę, szpinak wylać na sitko , odsączyć, posiekać nożem, dodać do sera .wymieszać ,dodać jajko,sól
i pieprz.
Rozwałkować ciasto , wykrawać krążki , nakładać farsz ,zwijać pierogi.Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 min od wypłynięcia.
Gotowe pierogi polać olejem z przesmażoną cebulką.
Smacznego
Sarenka
renata6263
Agutia
Pokonały moje ulubione "ruskie" :)