Pierozki drozdzowe z kapusta i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rewelacyjne pierozki krucho-drozdzowe nie tylko na swieta

Pierozki drozdzowe z kapusta i grzybami

Składniki:

Pierozki drozdzowe z kapusta i grzybami

 

  • 2 szkl. maki
  • 2 jajka
  • 2-3 dag drozdzy
  • 0,5 szkl.smietany
  • 0,5 kostki margaryny
  • sol i odrobina cukru do smaku
  • farsz z kapusty i grzybów(według uznania)
  • Ja robie z podwójnej porcji

Sposób przygotowania:

Pierozki drozdzowe z kapusta i grzybami
Drozdze pokruszyc i dodac pol lyzeczki cukru i poczekac az sie rozpuszcza.Wszystkie skladniki zagniesc z 1 jajkiem i rozpuszczonymi drozdzami.Robic jak tradycyjne pierogi(tylko ciasto inne)Ja osobiscie robie maszynka do pierogow bo maja wtedy ladny wyglad.Po wierzchu posmarowac pierozki roztrzepanym jajkiem i piec na zloty kolor.Mozna mrozic a pozniej odgrzac w mikrofalowce.
Uwazac zeby ciasto nie było za grube.