Sposób przygotowania:
Pierś indyka w owocowej galaretce
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć oliwą, ziołami, solą, pieprzem. Ułożyć w głębokiej blasze, piec 40 min w temperaturze 2000C.
Osączyć na sitku ananasy i brzoskwinie, syrop zlać do drugiego naczynia.
Rosół wymieszać z 6 łyżkami syropu. Tak przygotowaną zaprawą często polewać mięso. Pieczeń wyjąć z piecyka, przestudzić.
Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody. Przecedzić sos z pieczeni, dopełnić do objętości 2 szklanek syropem i wodą. Zagotować, połączyć z napęczniałą żelatyną i mieszać. aż całkowicie się rozpuści.
Umyte winogrona podzielić na połówki. Ananasy pokroić na kawałki, a brzoskwinie na małe cząstki. Przepołowić wisienki.
Gdy pieczeń dobrze wystygnie, pokroić ją w cienkie piastry i przełożyć do płaskiej formy Udekorować przygotowanymi owocami, zalać krzepnącą galaretką, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować listkami świeżej mięty
Doskonała przekąska na eleganckie przyjęcie.
Osączyć na sitku ananasy i brzoskwinie, syrop zlać do drugiego naczynia.
Rosół wymieszać z 6 łyżkami syropu. Tak przygotowaną zaprawą często polewać mięso. Pieczeń wyjąć z piecyka, przestudzić.
Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody. Przecedzić sos z pieczeni, dopełnić do objętości 2 szklanek syropem i wodą. Zagotować, połączyć z napęczniałą żelatyną i mieszać. aż całkowicie się rozpuści.
Umyte winogrona podzielić na połówki. Ananasy pokroić na kawałki, a brzoskwinie na małe cząstki. Przepołowić wisienki.
Gdy pieczeń dobrze wystygnie, pokroić ją w cienkie piastry i przełożyć do płaskiej formy Udekorować przygotowanymi owocami, zalać krzepnącą galaretką, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Udekorować listkami świeżej mięty
Doskonała przekąska na eleganckie przyjęcie.
darek112
majlo
a nie za duża ta temperaturka pieczenia tej piersi???? W piecu hutniczym trzeba piec-2000stopni