luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Piers z indyka z mozzarella

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wspaniale danie z piekarnika.

Piers z indyka z mozzarella

Składniki:

Piers z indyka z mozzarella

 

  • ok.1kg piersi z indyka
  • 1 mala cukinia
  • 1 duza cebula
  • 1 mala puszka pieczarek( w zalewie bezsmakowej)
  • 200 ml. slodkiej smietany
  • 1 kulka mozzarelli
  • 50 gram masla
  • sol, chilli
  • 1 lyzka bulionu w proszku

Sposób przygotowania:

Piers z indyka z mozzarella
Mieso pokroic w plastry, posolic, posypac chilli i polozyc w naczyniu zaroodpornym. Cebule obrac, pokroic w krazki i wylozyc na mieso. Pieczarki odlac z wody i polozyc na cebule. Zalac 1 szklanka wody wymieszana 2 lyzkami bulionu. Piec pod przykryciem 30 min. w temp.160 stopni. Po tym czasie mieso odslonic wlac smietane, dolozyc cukinie pokrojona w kostke i mozzarele pokrojona na male kawalki.Piec dalej (bez przykrycia)15 min. w temp.220 stopni.

Tagi:

cukinia indyk