Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pierś z kurczaka z ryżem basmati

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sposób na szybki i zdrowy obiad, albo jak kto woli "czyszczenie lodówki" :)

Pierś z kurczaka z ryżem basmati Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka z ryżem basmati

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z ryżem basmati
Szpinak rozmrażamy i podsmażamy przez 2 minuty na łyżce masła. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na rumiano na pozostałym maśle, lekko solimy. Wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory i dusimy razem na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodajemy szpinak, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gorący nakładamy na talerze, posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Sos z kurczakiem nakładamy obok ryżu. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Pierś z kurczaka z ryżem basmati
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na rumiano na pozostałym maśle, lekko solimy.
Pierś z kurczaka z ryżem basmati
Wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory i dusimy razem na wolnym ogniu przez 5 minut.
Pierś z kurczaka z ryżem basmati
Dodajemy szpinak, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.