Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pikantne roladki wołowe

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć i osuszyć. Lekko roztłuc, posypać solą i pieprzem, posmarować

Pikantne roladki wołowe

Składniki:

Pikantne roladki wołowe

 

  • 4 plastry wołowiny (po 15 dag)

 

 

 

  • 3 marchewki

 

  • 8 oliwek nadziewanych papryką

 

  • cebula

 

 

  • szklanka rosołu (instant)

 

  • 3 łyżeczki oleju

 

  • łyżka musztardy

 

 

 

  • 1/2 pęczka natki pietruszki

 

 

 

  • odrobina octu i cukru

Sposób przygotowania:

Pikantne roladki wołowe
Mięso umyć i osuszyć. Lekko roztłuc, posypać solą i pieprzem, posmarować musztardą. Obrać marchew i cebulę, umyć, pokroić w drobną kostkę. Oczyścić pieczarki, również pokroić w kostkę. Pokroić oliwki w cienkie plasterki. Wymieszać składniki. Włożyć na mięso 2/3 farszu, zwinąć, spiąć wykałaczkami. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju, podsmażyć roladki ze wszystkich stron. Wrzucić na patelnię resztę farszu, przez chwilę smażyć razem z mięsem. Wlać szklankę rosołu, dusić pod przykryciem około 1 i ½ godziny. Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Oczyścić sałatę, opłukać, osuszyć.