Sposób przygotowania:
Pizza ala meksykańska
Ciasto: Ciepłą wodę łączymy z ciepłym mlekiem, dodajemy drożdże i łyżeczkę cukru, oprószamy odrobiną mąki i odstawiamy zaczyn do podrośnięcia. Mąkę mieszamy z jajkiem solą wlewamy zaczyn i zagniatamy ciasto wlewając w trakcie oliwę. Formujemy kulę i odstawiamy w ciepłe miejsce przykrywając ściereczką do momentu aż podwoi swoją objętość. Gotowe wyrośnięte dzielimy na dwie części wałujemy na okrągły placek.Nadzienie: W rondelku rozgrzewamy masło dodajemy mrożona mieszankę dusimy pod przykryciem 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cały odparuje. Krewetki osączamy z zalewy.Ketchup mieszamy z pastą z suszonych pomidorów, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Gotowe placki smarujemy nadzieniem z ketchupu posypujemy grubo tartym serem żółtym rozkładamy mieszankę warzywną i na wierzchu rozkładamy krewetki.Posypujemy przyprawą z czosnkiem niedźwiedzim. Wstawiamy do nagrzanego do 190*c piekarnika.Pieczemy 15 minut.Podajemy natychmiast po wyjęciu z pieca.