Sposób przygotowania:
Pizza Eli z kurczakiem
Drożdże rozpuścić w 1/2 ciepłej wody. Do rozpuszczonych drożdży dodać cukier,łyżeczkę mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski. Do mąki dodać sól,cukier,wyrośnięte drożdże,jajko,ciepłą wodę i wyrobić ciasto.Miskę z ciastem nakryć czystą ściereczką kuchenna i zostawić żeby wyrosło.Kurczaka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w słupki. Olej,przyprawę do kurczaka,paprykę słodką i czosnek wymieszać. Do marynaty włożyć kurczaka,wymieszać i włożyć do lodówki na dwie godziny. Mięso wyjąć z lodówki,usmażyć na suchej gorącej patelni i ostudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki Paprykę umyć,osuszyć i usunąć szypułkę i pestki. Miąższ papryki pokroić w słupki. Na okrągłą blaszkę wyłożyć 1/3 ciasta. Resztę ciasta wyłożyć na dwie okrągłe blaszki do pizzy,podpiec i zamrozić. Ciasto posmarować keczupem i posypać połową sera. Na serze położyć cebulę,pieczarki,oprószyć solą i pieprzem,kurczaka,paprykę i posypać resztą sera. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 30-35 minut. Gotową pizzę pokroić na porcje. Smacznego!