Sposób przygotowania:
Pizza grecka
1. Robimy zaczyn: drożdże rozcieram z cukrem, dodaję 100 ml ciepłego mleka i łyżkę mąki i sobie rośnie 2. Mąkę mieszam z solą, ziołami, olejem, dodaję rozczyn i resztę ciepłego mleka, mieszam łyżką a potem krótko wyrabiam ręką i odstawiam do rośnięcia 3. Pierś kroję na kawałeczki, obsypuję przyprawą do gyrosa i smażę na oleju 4. Sos: mieszam składniki(czosnek wyciskam). Nagrzewam piekarnik- 180 stopni 5.Ciasto dzielę na pół i robię z niego 2 pizze. Wałkuję, kładę na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Smaruję sosem i wykładam składniki i posypuję serem a potem na 15-20 minut do piekarnika. Podaję z sosem czosnkowym lub tzatziki.