Sposób przygotowania:
Pizza italiana
CIASTO: Mleko ogrzewamy, by było letnie. Do ciepłego dodajemy drożdże oraz cukier. Mąkę przesiewamy do miski. Dokładamy do niej przygotowane mleko, olej, jajko oraz sól. Zagniatamy energicznie ciasto około 5 minut. Pozostawiamy do wyrośnięcia NADZIENIE: Pokrojona w kostkę cebulę rumienimy na oleju. Następnie dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, a później mięso. Wszystko razem smażymy, doprawiając do smaku. Pieczarki oraz kukurydzę odcedzamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.Wyrośnięte ciasto wałkuje na około 1 cm. Z ciasta wycinamy zarys państwa Włoch. Ja wykonałam sobie wcześniej szablon, który następnie przyłożyłam do ciasta i wycięłam kontury Włoskiego buta. Ciasto, a zwłaszcza jego boki smarujemy rozbełtanym jajkiem, a następnie środek koncentratem pomidorowym. Koncentrat posypujemy delikatnie suszoną bazylią. Wykładamy warstwę przygotowanego mięsa mielonego, kukurydzę oraz pokrojone pieczarki. Pizzę wstawiamy do piekarnika w 180°C n aokoło 20-25 minut. Na 10 minut przed końcem delikatnie posypujemy startym serem.