Sposób przygotowania:
Pizza na puszystym cieście.
Do mleka dodajemy pokruszone drożdże, cukier oraz kilka łyżek mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, jajko, żółtko oraz zaczyn drożdżowy. Zagniatamy ciasto. Pod koniec dodajemy stopione masło. Kiedy ciasto będzie już gładkie przykrywamy folią bądź ściereczką i zostawiamy na pół godziny. Po tym czasie ciasto przekładamy na stolnice i wałkujemy na kształt blachy, w której będziemy piec pizzę. Powinna ona być dość duża, ponieważ ciasto podwoja swoją objętość. Szpinak podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek ścieramy na tarce lub drobno kroimy. Dodajemy do szpinaku. Całość wykładamy na ciasto i równomiernie rozprowadzamy po jego powierzchni. Pierś kroimy w plastry, układamy na szpinaku. Cebule i paprykę kroimy w krążki lub paski, Układamy a na wierch ścieramy żółty ser. Pizzę pieczemy około 25 min w 180 stopniach.