Sposób przygotowania:
Pizza pełna warzyw
Zaczynamy od zrobienia ciasta : do miski wlewamy 20 ml ciepłego mleka,1łyżkę mąki szczyptę soli i drożdże i wszystko dokładnie łączymy, odstawiamy na 10 minut a następnie do wsypujemy pozostałą mąkę i wlewamy resztę mleka i oliwę i wyrabiamy przez 15 minut ciasto. Następnie odstawiamy na 30 minut, przykrywamy ściereczką.Do rondelka wkładamy pomidory z puszki, dodajemy zioła, sól i pieprz i gotujemy , mieszając przez 10 minut.Na patelnię wlewamy olej i smażymy pieczarki , które wcześniej myjemy i kroimy w talarki, dodajemy soli i pieprzu i smażymy przez 10 minut , wyjmujemy.Paprykę czyścimy z gniazda nasiennego i kroimy w paseczki i dusimy na tej samej patelni pod przykryciem przez 10 minut. Na formę do pieczenia formujemy rękami ciasto na pizzę.Na ciasto wlewamy sos pomidorowy, kładziemy pieczarki, paprykę , oliwki i ser starty na tarce o dużych oczkach.Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20 minut , pieczemy w temperaturze 220 stopni.Podajemy z listkami bazylii.